Ndërlidhjet

Dhjetë ngjarje që kanë shënuar 26 dhjetorin në vite...


1978 - Ish kryeministrja i Indisë, Indira Gandi, lirohet nga burgu.

1805 - Franca dhe Austria nënshkruan Paqen e Presburgut.

1806 - Ushtria e Napoleon Bonapartës kontrollohet nga rusët, në Betejën e Pultuskut.

1932 - Një tërmet vret 70 mijë njerëz në Kansut, Kinë.

1944 - Budapesti rrethohet nga ushtria sovjetike.

1945 - Shtetet e Bashkuara, Bashkimi Sovjetik dhe Britania e Madhe, përfundojnë një takim 10 ditor, duke kërkuar një rregull atomik nga ana e Këshillit të OKB.

1973 - Premiera e filmit të zhanrit horror "Eksorcisti".

1982 - Njeriu i vitit në revistën TIME për herë të parë ishte një qenie jo-njerëzore. Një kompjuter mori çmimin e 1982-ës që është "ndikim më të madh për të mirë apo të keq".

1979 - Bashkimi Sovjetik çon 5.000 trupa për të ndërhyrë në konfliktin e Afganistanit.

2006 - Ish-presidenti amerikan Gerald R. Ford vdes në moshën 93. (g.k.)
XS
SM
MD
LG