Ndërlidhjet

Azerbaixhani dhe Turqia me marrëveshje për gazin


Turqia dhe Azerbajxhani kanë nënshkruar një marrëveshje për të krijuar një konsorcium që do të ndërtojë një tubacion për të transportuar gazin nga Azerbaixhani në Turqi dhe në Evropë.

Ministrat e energjisë të të dyja vendeve sot kanë nënshkruar një memorandum mirëkuptimi për një konsorcium midis kompanisë së energjisë në Azerbaixhan SOCAR dhe kompanisë turke TPAO.

Marrëveshja lejon që edhe të tjera kompani të naftës dhe gazit të bashkoehn me konsorciumin.
XS
SM
MD
LG