Ndërlidhjet

Vdes Çita, shimpanza në filmin e Tarzanit


Çita, shimpanza që paraqitje në filmat e Tarzanit në vitet e 1930-ta, ka vdekur në moshën 80 vjeçare, si pasojë e kolapsit të veshkës.

Një strehimore kafshësh në Floridë, ku ka qëndruar që nga vitet e ’60-ta, raportoi se Çita ka vdekur më 24 dhjetor.

Çita është shfaqur përkrah Tarzanit, në seritë ku luante aktori Xhon Ueismyller, i cili pat marrë medalje të artë në not, në Olimpiadën amerikane.

Çita në moshën e tij të shtyrë, sipas punëtorëve në strehë, dëshironte pikturimin dhe shikonte futboll. Ai po ashtu pëlqente të shihte njerëzt duke qeshur.
XS
SM
MD
LG