Ndërlidhjet

Siemens tërheq testet e shtatzënësisë, jepnin rezultate false


Konglomerati gjerman Siemens tha se do t’i tërheqë në mënyrë vullnetare 15 dërgesa të testeve profesionale të shtatzënisë, prej të cilave janë dhënë shumë rezultatet pozitive të rrejshme.

Testi i urinës hCG përdoret nga laboratoret mjekësore në shumë vende dhe ende nuk është mundësuar përdorimi privat.

Regullatori francez i produkteve shëndetësore, Afssaps, ka paralajmëruar më herët se disa pajisje po jepnin rezultate të rrejshme ose të palexueshme.

Edhe Bordi Irlandez i Mjekësisë ka qenë në mesin e rregullatorëve që ka dhënë alarmin.
XS
SM
MD
LG