Ndërlidhjet

Pushiq: Kroacia do të tërheqë padinë për gjenocid ndaj Serbisë


Ministrja kroate e Punëve të Jashtme Vesna Pushiq deklaroi se Zagrebi do të tërheqë padinë për gjenocid ndaj Serbisë.

“Në rastin e padisë i kemi dy mundësi. Njëra është nëse deshironi të zgjidhni problemet sic janë të zhdukurit, prona e plackitur dhe proceset për krime lufte. E dyta është mundësia që në plan më afatgjatë në rajon të mbahet në intensitet të ulët konflikti jetësor”, i ka thënë Pushiq, gazetës “Jutarnji List”.

Ajo ka theksuar se Kroacia ka treguar se integrimi i vendeve në rajon është i mundur.
XS
SM
MD
LG