Ndërlidhjet

Faza e fundit e zgjedhjeve në Egjipt


Në Egjipt po votohet për të dytën ditë me radhë në fazën finale të zgjedhjeve për dhomën e ulët të parlamentit.

Votimi po zhvillohet në nëntë provinca, me 15 milionë njerëz me të drejtë votë, përfshirë rajonet e jugut, ku ekziston një popullatë e madhe e krishterë.

Në dy nga tri raundet e deritashme të votimit, kanë udhëhequr partia e Vëllazërisë së Bashkuar dhe ajo e Drejtësisë.

Vëllazëria Myslimane ka thënë më 3 janar, se nuk do të përdorë suksesin e vet në votime, për të imponuar vullnetin e saj në hartimin e kushtetutës së re dhe se do të punojë me grupet rivale politike në këtë proces.

Zgjedhjet për dhomën e ulët të parlamentit përfundojnë me fazën finale që mbahet më 10 dhe 12 janar.
XS
SM
MD
LG