Ndërlidhjet

Dhjetë ngjarje që kanë shënuar 4 janarin në vite…


Ilustrim
1885 - Doktor Uilliam Grant nga Davenport, kreu apendektominë e parë të suksesshme. Operacioni është kryer në Mari Gartside.

1642 - Mbreti Charles I, me 400 ushtarë sulmon e Parlamentin e Anglisë.

1717 - Holanda, Anglia dhe Franca, nënshkruan aleancën treshe.

1896 - Utah u bë shteti i 45-të që hyri në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

1904 - Gjykata Supreme vendosë që banorëve të Porto Rikos nuk mund të iu mohohet hyrja në SHBA.

1920 - Aktorët e Amsterdamit vendosën të mbajnë grevë për shkak të heqjes së përfitimeve të pensionit.

1948 - Burma shpall pavarësinë nga Mbretëria e Bashkuar.

1965 – Kompania e Kitarëve Fender i shitet CBS-së për 13 milionë dollarë.

1969 - Franca fillon embargon e armëve kundër Izraelit.

1971 - Ohaio pranon të paguajë 675 mijë dollarë për të afërmit e viktimave të Shtetit të Kentit.(g.k.)
XS
SM
MD
LG