Ndërlidhjet

Dhjetë ngjarje që kanë shënuar 9 janarin në vite…


Stiv Xhobs
2007 - Ish kryeshefi ekzekutiv i kompanisë Apple, Stiv Xhobs, e njoftoi botën me iPhone.

1719 - Filipi i V i Spanjës, i shpalli luftë Francës.

1792 - Otomanët nënshkruan një traktat me rusët, duke i dhënë fund një lufte pesëvjeçare.

1793 - Zhan Pierr Blançard, bëri fluturimin e parë me balonë, në Amerikën Veriore.

1913 - Riçard Milhaus Nikson, presidenti i 37 i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, u lind në Jorba Linda, Kaliforni.

1927 - U ndez një zjarr në kinemanë e Monteralit, Pallatin Laurier , ku mbetën të vdekur 78 fëmijë.

1933 - Punëtorët e ëmbëltoreve të Amsterdamit, hynë në grevë, kundër reduktimit të pagave.

1937 - Regjimi italian ndalon martesat mes italianëve dhe abisinianëve.

1941 - 6 mijë hebrenj u vranë në masakrën e Bukureshtit, Rumani.

1959 - Diga e Lumit Tera bie pas shirave të mëdha të dimrit, vdesin 135(g.k.).
XS
SM
MD
LG