Ndërlidhjet

Dhjetë ngjarje që kanë shënuar 11 janarin në vite…


Ilustrim
1964 - Kirurgu i Përgjithshëm Luther Terri i SHBA-ve, nxjerri raportin e parë të qeverisë duke thënë se pirja e duhanit mund të jetë e rrezikshme për shëndetin.

49 p.e.s
- Julius Cezari çon ushtrinë e tij nëpër lumin Rubikon dhe zhytë Romën në një luftë civile.

1805 - U krijua territori i Miçiganit.

1862 - Presidenti Linkoln pranon dorëheqjen e Simon Kameronit si Sekretar i Luftës.

1916 - Gjenerali i Përgjithshëm rus Judeniq, nis një ofensivë të dimrit në Luftën e Parë Botërore, dhe shkon në perëndim.

1941 - Adolf Hitleri urdhëroi forcat të jenë të përgatitura për të hyrë në Afrikën e Veriut, që të ndihmojë italianët, duke shënuar krijimin e Afrika Korps.

1940 - Benxhamin O. Dejvis, bëhet gjenerali i parë me ngjyrë i ushtrisë amerikane, djali i tij më vonë bëhet gjeneral si i ati.

1949 - Hapen negociatat në Kinë midis nacionalistëve dhe komunistëve.

1964 - Një koleksion i pikturave të paekspozuara më parë nga Pablo Pikaso shfaqen për herë të parë në Toronto.

2008 - Edmund Hillari, personi i parë që hipi në majën e Malit Everest, vdiq në moshën 88 vjeçare.(g.k.)
XS
SM
MD
LG