Ndërlidhjet

OKB: Prodhimi i opiumit buron në Afganistan


Kombet e Bashkuara thonë se çmimi i opiumit afgan është rritur jashtëzakonisht shumë në vitin 2011.

Juri Fedotov, drejtor ekzekutiv i zyrës së Kombeve të Bashkuara për Narkotikë dhe Krime tha përmes një deklarate se opiumi është pjesë e rëndësishme për ekonominë afgane dhe se siguron fonde të konsiderueshme për kryengritjet dhe korrupsionin e karburanteve.

Sipas organziatës, të ardhurat e fermerëve që rrjedhin nga kultura e opiumit në Afganistan, në vitin 2011 ishin 1.4 miliardë dollarë, shifër kjo që përfaqëson 9 përqind të Bruto Produktit të Brendshëm.

Vlera e opiumit është rritur për 133 përqind që nga viti 2010, kur sëmundjet e bimëve shkatërruan shumicën e kulturës afgane.
XS
SM
MD
LG