Ndërlidhjet

BE-ja, takim për ekonominë


Udhëheqësit evropianë takohen sot në Bruksel për samitin që do të përqendrohet në problemet financiare të BE-së.

Në prag të këtij takimi, tri sindikatat kryesore në Belgjikë kanë shpallur grevë 24-orëshe për të protestuar kundër masave të kursimit.

Analistët thonë se njerëzit e Bashkimit Evropian janë në lodhje e sipër nga shkurtimet buxhetore dhe masat shtrënguese.

Në përgjithësi, 23 milionë njerëz janë të papunë në BE - çfarë është 10 për qind e popullsisë aktive.
XS
SM
MD
LG