Ndërlidhjet

Dhjetë ngjarje që kanë shënuar 31 janarin në vite…


1958 - Shtetet e Bashkuara hynë në Epokën e Gjithësisë me nisjen e parë të suksesshme të një sateliti në orbitë.

1797 - U lind kompozitori Franc Shubert në Vjenë, Austri.

1917 - Gjermania njoftoi për një politikë e luftarake nëndetëse të pakufizuar.

1944 - Forcat amerikane pushtuan ishujt Marshall të mbajtur nga Japonia gjatë Luftës së Dytë Botërore.

1945 - Ushtari Edi Slovik u bë i vetmi ushtar amerikan që nga Lufta Civile, që u ekzekutua për dezertim.

1950 - Presidenti Herri S. Truman njoftoi se ai kishte urdhëruar zhvillimin e bombës me hidrogjen.

1990 - Korporata McDonald’s hapi restorantin e parë të saj në Moskë.

2000 - Një avion nga Alaska u fundos në oqean, duke vrarë 88 njerëzit që ishin në bord.

2011 - Mianmar hapi Parlamentin e saj të parë pas më shumë se dy dekadave.

2012 - Këngëtari dhe aktori Justin Timberlake mbush 31 vjet.(g.k.)
XS
SM
MD
LG