Ndërlidhjet

OKB: Rrezatimi nga Fukushima pa ndikim të madh në shëndet


Ndikimi i tragjedisë bërthamore në Fukushimë të Japonisë në shëndetin e njerëzve duket të jetë i vogël, dhe kjo për shkak të evakuimit të shpejtë.

Është ky opinion i kreut të trupit shkencor të OKB-së, që ka hetuar efektet e rrezatimit.

Volfgang Veis nga Komiteti Shkencor i OKB-së për Ndikimet e Rrezatimeve Atomike tha se fakti që disa valë rrezatimesh janë shpërndarë në oqean dhe jo në zonat e populluara ka kontribuar në kufizimin e pasojave.
XS
SM
MD
LG