Ndërlidhjet

BE: Problemet nuk zgjidhen me referendum por me dialog


Maja Kocijançiç, zëdhënëse e shefes së politikës së jashtme të BE-së, Kethrin Eshton
Bashkimi Evropian konsideron se zgjidhja për “situatën e veçantë” në pjesën veriore të Kosovës, mund të gjendet vetëm me dialog dhe konsultime, e jo me barrikada ose referendum.

Mëtutje, Maja Kocijançiç, zëdhënëse e shefes së politikës së jashtme të BE-së, Kethrin Eshton, duke i transmetuar qëndrimet e Bashkimit Evropian, ka theksuar se “ekziston situatë e veçant në veri të Kosovës, e cila kërkon zgjidhje” dhe ka shtuar se “dhuna dhe barrikadat nuk zgjidhin asgjë, ashtu sikur edhe referendumi”.

Kocijançiç tha se “te zgjidhja do të arrijmë vetëm nëpër paqe, konsultime dhe dialog”, raporton agjencia beogradase Beta.
XS
SM
MD
LG