Ndërlidhjet

Dhjetë ngjarje që kanë shënuar 16 shkurtin në vite…


Fidel Kastro

1959 - Fidel Kastro u bë kryeministër i Kubës një muaj pas përmbysjes së Fulgencio Batista.

1512 - Beteja në Valegio: Trupat franceze mundën Venetianët.

1918 - Lituanisa shpalli pavarësinë e saj.

1923 - Besi Smith bëri incizimin e saj të parë.

1951 - Stalini pohon se OKB është duke u bërë armë e luftës agresive.

1965 - Katër kanë bërë komplot për të hedhur në erë Statujën e Lirisë dhe Monumentin e Uashingtonit.

1966 - Këshilli Botëror i Kishave, në mbledhjen e mbajtur në Gjenevë, kërkon paqe të menjëhershme në Vietnam.

1968 - Për here të filloi të përdoret 911, si numër emergjent.

1978 - Kina dhe Japonia nënshkruajnë një pakt 20 miliardë dollarësh të tregtisë, i cili është masa më e rëndësishme që nga viti 1972, kur rifilluan marrëdhënieve diplomatike.

2005 - Pakti për ngrohje globale i Kiotos, të cilin SHBA-të kurrë nuk e ratifikuan, hyri në fuqi.(g.k.)
XS
SM
MD
LG