Ndërlidhjet

Serbët e veriut: Me marrëveshjen, u pranua pavarësia


Nga takimi në Bruksel, 2011
Anëtarët e të ashtuquajturit Kuvend i Komunave dhe vendbanimeve serbe në Kosovë kanë thënë se me marrëveshjen për bashkëpunim rajonal është pranuar pavarësia e Kosovës.

Në një takim që kanë zhvlluar në Mitrovicë, ata kanë thënë se “marrëveshja i hap dritaren e botës Prishtinës dhe Kosova bëhet subjekt i së drejtës ndërkombëtare, që në mënyrë legale dhe legjitime mund të lidhë marrëveshje ndërkombëtare”.

Kreu i këtij organi paralel, Marko Jakshiq, tha se “marrëveshja edhe njëherë ka legalizuar shtetin tjetër shqiptar në Ballkan”.
XS
SM
MD
LG