Ndërlidhjet

Bashkimi Evropian ka kritikuar gjykatën ukrainase në lidhje me dënimin e ish ministrit të brendshëm Jurij Lutsenko me katër vjet burg pasi që është shpallur fajtor për keqpërdorim dhe abuzim me pushtetin.

Ministri i jashtëm i Suedisë, Karl Bildt tha se verdikti vë hije mbi pavarësinë e gyqësorit.

Në një deklaratë të përbashkët të kryediplomates Ketrin Eshton dhe të komisionerit për zgjerim, Shtefan Fyle thuhet se vendimi tregon se gjykatat ukrianase “nuk respektojnë standardet evropiane” për sundimin e ligjit.
XS
SM
MD
LG