Ndërlidhjet

Dhjetë ngjarje që kanë shënuar 1 marsin në vite…


Ilustrim
1780 - Pensilvania u bë shteti i parë amerikan që shfuqizoi skllavërinë.

1692 - Sarah Gude, Sarah Osborn dhe Tituba u arrestuan për praktikimin e supozuar të magjisë, në Salem.

1776 - Ministri francez Çarls Gravier këshilloi homologun e tij spanjoll për të mbështetur rebelët amerikanë kundër anglezëve.

1808 - Në Francë, Napoleoni krijon një fisnikëri perandorake.

1871 - Trupat gjermane të hynë në Paris gjatë luftës Franko-Prusiane.

1875 - Kongresi miratoi Aktin e të Drejtave Civile, i cili më pas, në vitin 1883 u anulua nga Gjykata e Lartë.

1919 - Koalicioni Korean shpall pavarësinë nga Japonia.

1922 - Kryeministri izraelit Jitzhak Rabin u lind në Jeruzalem.

1941 - Bullgaria bashkohet me Aksin, derisa nazistët pushtojnë Sofjen.

1968 - Muzikantët Xhoni Kesh dhe Xhun Karter, u martuan.(g.k.)
XS
SM
MD
LG