Ndërlidhjet

Dhjetë ngjarje që kanë shënuar 2 marsin në vite…


Ilustrim
1985 – Qeveria federale miratoi testimin për AIDS që identifikonte antitrupat në virus, duke mundësuar gjakun potencialisht të kontaminuar që të përjashtohet nga bankat e furnizimit me gjak.

1776 - Amerikanët filluan bombardimet ndaj trupave britanike në Boston.

1815 - Për t'i dhënë fund plaçkitjeve nga piratët e Barbarit, Shtetet e Bashkuara i shpallën luftë Algjerit.

1836 - Teksasi deklaron pavarësinë nga Meksika.

1853 - Organizohet dhe vendoset se cili do të jetë territori i Uashingtonit .

1923 - Në Itali, Musolini pranoi se gratë kanë të drejtë për të votuar, por tha se nuk është koha e duhur.

1939 - Kardinali katolik Eugenio Pacelli u zgjodh Papë dhe mori emrin Pius XII.

1985 – Qeveria federale miratoi testimin për AIDS që identifikonte antitrupat në virus, duke mundësuar gjakun potencialisht të kontaminuar që të përjashtohet nga bankat e furnizimit me gjak.

2004 – Një seri shpërthimesh të koordinuara në Irak vranë 81 persona në Qerbela dhe Bagdad, derisa mijëra pelegrinë myslimanë shiitë ishin mbledhur për një festival fetar.

2008 – Dmitri Medvedev, pasardhësi i zgjedhur nga Vladimir Putini, shënon fitore të thellë në zgjedhjet presidenciale të Rusisë.

2011 – Gjykata supreme vendos 8 me 1 se anëtarët fundamentalist të Kishës Baptiste Westboro kishin të drejtën e Amandamentin të Parë për të protestuar në varrimin e një marinsi. (g.k).
XS
SM
MD
LG