Ndërlidhjet

BE: Liderët e kanë nënshkruar Marrëveshjen Fiskale


Kancelarja gjermane Angela Merkel para gazetarëve, pak para fillimit të samitit në Bruksel
Liderët e Bashkimit Evropian e kanë nënshkruar Marrëveshjen e re fiskale, me të cilën kërkohet që ta mbajnë buxhetin e balancuar.

Të gjitha shtetet anëtare, me përjashtim të Britanisë dhe Çekisë, sot në mbyllje të samitit të tyre në Bruksel, e kanë nënshkruar marrëveshjen e sponsorizuar nga Gjermania.

Marrëveshja për Stabilitet, Koordinim dhe Qeverisje, e cila është vlerësuar si “rregull e artë”, kërkon që të 25 shtetet nënshkruese të ndërmarrin aksion automatik përmirësuas në rast të shpenzimit të tepërt.

Pos kësaj, sipas marrëveshjes, Gjykata Evropiane për Drejtësi do ta ketë rolin e kontrollit të zbatimit të saj.
XS
SM
MD
LG