Ndërlidhjet

Zgjaten votimet në Iran


Në qytetin Kom të Iranit...
Mediat shtetërore raportojnë se votimet për zgjedhjet parlamentare në Iran janë zgjatur për dy orë për shkak të pjesëmarrjes së lartë.

Televizioni shtetëror ka paraqitur pamje nga qendrat e votimit në Teheran dhe lokacione të tjera, të cilat tregojnë radhë të gjata njerëzish.

Udhëheqësi suprem, Ajatollah Alhi Khamnej, mbështetësit e të cilit pritet të marrin shumicën e votave, ka bërë thirrje për pjesëmarrje të lartë, duke thënë se një gjë e tillë “do t’iu dërgonte mesazh të fuqishëm armiqve të Iranit”.

Mbi 3,400 kandidatë po garojnë për 290 ulëse të legjislaturës iraniane.

Vëzhguesve ndërkombëtarë nuk u është lejuar monitorimi i votimeve, që janë të parat nga zgjedhjet e kontestuara presidenciale të vitit 2009.
XS
SM
MD
LG