Ndërlidhjet

Dhjetë ngjarje që kanë shënuar 7 marsin në vite…


Ilustrim
1906 - Finlanda bëhet vendi i tretë që ua mundëson grave të drejtën e votës.

1799 - Në Palestinë, Napoleoni kap Jafan, dhe ushtarë e tij masakrojnë më shumë se dymijw të burgosur shqiptarë.

1875 - Kompozitori Mauris Ravel u lind në Francë.

1904 - Japonia bombardoi qytetin rus të Vladivostokut.

1925 - Ushtria e Kuqe sovjetike pushton Mongolinë.

1933 - Mbahet premiera e filmit King Kong në Nju Jork.

1936 - Adolf Hitler urdhëroi trupat gjermane për të marshuar në Rhinlandin, duke thyer Traktatin e Versajës dhe Pakti e Lokarnos.

1989 - Irani ndërpreu marrëdhëniet diplomatike me Britaninë, për shkak të romanit të Salman Rushdisë, "Vargjet Satanike".

1979 - Flutarakja Voyager 1 arrin në Jupiter.

2010 - Iraku zgjodhi një parlament të ri, në zgjedhjet e para kombëtare, që nga viti 2005.(g.k.)
XS
SM
MD
LG