Ndërlidhjet

" Reuters"


Çka fundosi Titanikun?


San Antonio - Një shekull pas tragjedisë së Titanikut, shkencëtarët kanë gjetur një shkakun që fundosi anijen: Hëna. Çdokush që e di historinë apo i ka parë filmat e di se tragjedia, që ndodhi para 100 vjetëve, u bë kur anija u përplas me një ajsberg.


Uraganet bëhen të zakonshme

Nju Jork - Në kohën kur të paktën tetëdhjetë uragane në Shtetet e Bashkuara shkatërruan të gjithë Perëndimin e Mesëm dhe Gjirin e Meksikës, të premten e kaluar, ai u përcoll në mënyrë më të madhe se sa që u bë herëve të tjera. Sipas disa shkencëtarëve klimatikë,uraganet e tillë, që zakonisht ndodhin në pranverë, do të jenë të zakonshëm, gjatë kohës që planeti po nxehet.

Pushtimi i “alienëve” kërcënon ekosistemin e Antarktikut

Sidnej - Në kontinentin e ngrirë të Antarktikut, shkencëtarët ua kanë frikën alienëve - jo atyre nga jashtë tokës, por nga ata që i sjellin turistët me anë të xhepave apo çantave. Farat dhe bimët, të cilat sillen aksidentalisht në Antarktik, të cilave shkencëtarët iu referohen si “bimët aliene”, mund ta rrezikojnë mbijetesën e atyre që rriten aty.

Roboti katërkëmbësh “Çita” arrin rekord të ri në

Uashington - Roboti katërkëmbësh “Çita” ka arritur rekord të ri në shpejtësi në tokë për robotët, duke lëvizur 29 kilometra në orë, në një laborator në Shetetet e Bashkuara. Ky robot po zhvillohet në firmën Boston Dynamics në Masaçusets dhe financohet nga ushtria amerikane.(g.k.)
XS
SM
MD
LG