Ndërlidhjet

Dhjetë ngjarje që kanë shënuar 12 marsin në vite…


Ana Frank

1945 - Ana Frank, ditari it ë cilës u publiku dhe bëri bujë në botë, vdiq në një kamp përqendrimi gjerman.

1496 - Hebrenjët u dëbuan nga Siria.

1609 - Ishujt Bermuda u bënë koloni angleze.

1809 - Britania e Madhe nënshkruan një traktat me Persinë, duke i detyruar francezët të largohen nga vendi.

1894 - Coca Cola për here të pare del në shitje në shishe.

1903 - Cari i Rusisë nxjerr një dekret, duke siguruar lirinë simbolike të fesë në të gjithë vendin.

1911 - Doktor Fletçer nga Institutit Rokefeller, zbulon shkakun e paralizës së hershme.

1930 - Gandi fillon marshimin e tij për në det, si shenjë kundërshtimi për sundimin britanik në Indi.

1938 - Trupat gjermane hynë në Austri, duke formuar Unionin e Austrisë dhe Gjermanisë.

2012 - Kandidati presidencial republikan, Mit Romni mbush 65 vjet.(g.k.)
XS
SM
MD
LG