Ndërlidhjet

Dhjetë ngjarje që kanë shënuar 13 marsin në vite…


Ilustrim
1639 - Kolexhi Kembrixh pagësohet me emrin Univerziteti Harvard.

1781 - Astronomi anglez, me prejardhje gjermane, Sër Uilliam Hershel, zbulon planetin Georgium Sidus, që më vonê do të njihet si Urani.

1881 - Car Aleksandri II u vra kur një bombë i është hedhur, afër pallatit të tij.

1852 - Filmi vizatimor "Uncle Sam" shfaqet për herë të parë në të përjavshmen N.y. Lantern.

1925 - Shteti Tenesi në SHBA miraton ligjin, duke ndaluar mësimin mbi evolucionin në shkollat publike.

1930 - Klajd Tombah paralajmëron zbulimin e planetit Pluton.

1935 - Një arkiv tremijëvjeçar gjendet në Jerusalem, duke konfirmuar historinë biblike.

1972 - Britania dhe Kina rivendosin marrëdhëniet diplomatike pas 22 vjetësh; Britania tërheqë konzullatën nga Tajvani.

1985 - Pas vdekjes së Konstantin Çernenkos, Mikail Gorbaçov bëhet kreu i ri iBashkimit Sovjetik.

1996 - Një person vret 16 fëmijë dhe një mësuese në një shkollë në Dunblejn, të Skotlandës. Sulmuesi në fund vrau edhe veten.(a.v.)
XS
SM
MD
LG