Ndërlidhjet

Dhjetë ngjarje që kanë shënuar 14 marsin në vite…


U.S. -- Albert Einstein delivers a lecture at the meeting of the American Association for the Advancement of Science in the auditorium of the Carnegie Institue of Technology Little Theater in Pittsburgh, 28Dec1934
1879 - Fizikani Albert Ajnshtajn u lind në Ulm, Gjermani.

1558 - Ferdinandi I, u emërua Perandori i Shenjtë Romak.

1743 - Mbledhja e parë e qytetit në Amerikë, u mbajt në Sallën Faneuil të Bostonit.

1883 - Filozofi politik Karl Marks, vdiq në moshën 64 vjeçare.

1915 - Marina Britanike fundos një anije luftarake gjermane, në bregdetin kilian.

1936 - Adolf Hitleri i thotë një turme prej afro 300,000 banorësh që gjyqtari i vetëm i Gjermanisë është Perëndia dhe ai vetë.

1939 - Republika e Çekosllovakisë u shpërbë, duke hapur rrugën për pushtimin nazist.

1951 - Forcat e Kombeve të Bashkuara, ripushtuan Seulin gjatë Luftës së Koresë.

1967 - Trupi i presidentit amerikan Xhon F. Kenedi, është lëvizur nga një varr i përkohshëm te një përmendore e përhershme.

2008 - Protestat e udhëhequra nga murgjit budistë në Tibet, u kthyen në dhunë nga ana e ushtrisë së Kinës.(g.k.)
XS
SM
MD
LG