Ndërlidhjet

Serbia diskuton për zgjedhjet në Kosovë


Kuvendi i Serbisë - foto arkiv
Kryetari i Këshillit për Kosovën në Kuvendin e Serbisë, Lubomir Kragoviq, ka planifikuar për sot seancën, në të cilën do të diskutohet për zgjedhjet lokale në Kosovë.

Kragoviq u ka thënë mediave serbe se në takim është ftuar edhe kryetarja e Parlamentit, Sllavica Gjukiq Dejanoviq, si dhe ministri për Kosovën në Qeverinë e Serbisë, Goran Bogdanoviq.

Gjukiq Dejanoviq të martën ka nënshkruar zgjedhjet lokale në të gjitha komunat dhe qytetet, ku pushtetit lokal i ka kaluar mandati, përfshirë dhe komunat me shumicë serbe në Kosovë.

“Ne jemi të detyruar të respektojmë Rezolutën 1244 dhe pres që Qeveria e Serbisë të zgjedhë organin shtetëror, i cili, bë bashkëpunim me UNMIK-un, do t’i shqyrtojë të gjitha aktivitetet e lidhura me zgjedhjet në Kosovë. Ne jemi të detyruar të respektojmë edhe Kushtetutën e Serbisë, edhe Rezolutën 1244”, ka thënë Gjukiq Dejanoviq.

Autoritetet kosovare kundërshtojnë fuqishëm mbajtjen e zgjedhjeve të Serbisë në territorin e Kosovës. Kryeministri Hashim Thaçi ka thënë se paralajmërimi për mbajtjen e tyre është provokim i konfliktit të ri, që “do të kishte pasoja për gjithë rajonin”.

Kundër zgjedhjeve të shtetit serb në Republikën e Kosovës është shprehur edhe komuniteti ndërkombëtar, përfshirë Shtetet e Bashkuara.
XS
SM
MD
LG