Ndërlidhjet

Dhjetë ngjarje që kanë shënuar 15 marsin në vite…


Hu Xhintao
2003 - Hu Xhintao u zgjodh për të zëvendësuar Jiang Zemin, si president të Kinës.

44 p.e.s
- Diktatori roman Julius Cezari, u vra nga klasa e lartë e senatorëve romanë.

1493 - Kristofor Kolombi kthehet në Spanjë pas udhëtimit të tij të parë në Botën e Re.

1767 - Endrju Xhekson, presidenti i shtatë i Shteteve të Bashkuara, ka lindur në Uaxhaw.

1820 - Maina u pranua si shteti i 23-të i SHBA-ve.

1903 - Britanikët përfunduan pushtimin e Nigerit.

1909 - Italia propozon një konferencë evropiane mbi Ballkanin.

1935 - Jozef Gëbels, ministri gjerman i propagandas, ndalon katër gazeta në Berlin.

1939 - Gjermania pushton Boheminë dhe Moravinë, Çekosllovaki.

1960 - Dhjetë kombe takohen në Gjenevë për të diskutuar çarmatimin.
XS
SM
MD
LG