Ndërlidhjet

Ushtari i akzuar për vrasje kishte hezituar të shkoj në Afganistan


Ushtari amerikan në roje gjatë një ceremonie ushtarake në Afganistan
Avokati që është caktuar ta mbroj ushtarin e Shteteve të Bashkuara, i akzuar për vrasjen e 16 fshatarëve në Afganistan, fundjavën e kaluar, tha se klienti i tij kishte hezituar të shkonte në këtë vend, pasi ky ishte udhëtimi i tij i katërt për të shërbyer në Afganistan.

Avokati Xhon Henri Braun tha se ushtari më parë ishte lënduar dy herë dhe se familja e tij mendonte se ai e kishte kryer pjesëmarrjen e tij në luftë.

Zoti Braun tha se ka pak dituri për faktet e të shtënave, por i ka kundërshtuar raportet se shkaktar i tyre ishte kombimini i alkoolit, stresit dhe çështjet shtëpiake.

Ai tha se familja e ushtarit të akuzuar nuk ka dijeni për ndonjë problem me alkool, ndërsa martesa e tij është përshkruar si shumë e mirë.
XS
SM
MD
LG