Ndërlidhjet


Shkencëtarët amerikanë kanë krijuar një kandil deti robotik, të cilin e kanë pagëzuar Robojelly.

Kandili jo vetëm që ka karakteristikat ideale për të hulumtuar botën nënujore dhe për të zhvilluar operacione shpëtimi, ai gjithashtu ka jetë të “pakufizuar”, duke qenë se ushqehet vetëm nga uji i detit, përkatësisht me hidrogjen.

Robojelly vazhdon të mbetet ende në laborator, meqë ecën në një drejtim vetëm, duke qenë se të tetë segmented nga të cilat përbëhet aktivizohen në të njejtën kohë.

Hapi i ardhshëm do të jetë fuqizimi i secilit segment veç e veç, për t’ia mundësuar robotit lëvizjen dhe kontrollimin në drejtime të ndryshme. (a.v.)

* marrë nga agjencitë e lajmeve


XS
SM
MD
LG