Ndërlidhjet

Karzai apelon për shkollimin e vajzave


Një vajzë afgane ulur para një xhamie në Kabul, 2011
Presidenti afgan Hamid Karzai kërkoi nga liderët fisnorë dhe fetarë që të inkurajojnë arsimimin e vajzave.

Karzai, duke folur në një ceremoni në Kabul, e cila shënonte fillimin e vititi shkollor, u kërkoi grupeve kryengritëse, që të mos sulmojnë mësuesit dhe nxënësit, duke thënë se vendi mund të zhvillohet vetem përmes përhapjes së shkollimit.

Ministria a Arsimit tha se në Afganistan janë 84 milionë nxënës, 39 për qind nga ta vajza.

Por, edhe më tej sipas Ministrisë 9.5 milionë fëmijëve iu është pamundësuar e drejta e shkollimit.
XS
SM
MD
LG