Ndërlidhjet

Londër: Lloyd’s ka pësuar humbje të mëdha pas katastrofave


Pamje nga Londra
Grupi i sigurimeve Lloyd’s në Londër ka shpallur humbje masive për vitin 2011, duke thënë se ishte vit rekord i kërkesave për shkak të katastrofave.

Kompania tha se ka shënuar humbje prej 824 milionë dollarësh, vitin e kaluar.

Lloyd’s tha se në vitin 2011 u bënë kërkesat më të mëdha gjatë një viti në historinë 324 vjeçare të kompanisë.

Në vitin 2010 ky grup i sigurimeve kishte paraqitur fitim prej 2.2 miliardë dollarëve.

Lloyd’s tha se kërkesat kryesore për pagesa të dëmeve ishin bërë pas vërshimeve në Australi në muajin janar, pas tërmetit në Zelandën e Re në muajin shkurt, pas tërmetit dhe cunamit në Japoni, në muajin mars dhe pas vërshimeve në Tajlandë nga korriku.

Lloyd’s është shoqëri e korporatave e sigurimeve dhe e individëve të pasur, që bënë transaksione të sigurimeve nëpërmejt të 88 kompanive.
XS
SM
MD
LG