Ndërlidhjet

Presidenti i ri i Malavit, Xhojs Banda ka bërë thirrje për unitet dhe ripajtim gjatë betimit të tij, dy ditë pasi që parardhësi dhe rivali i tij politik Bingu va Mutarika vdiq nga një sulm në zemër.

“Sinqerisht shpresoj se nuk do të ketë hapësirë për hakmarrje. Shpresoj de ne do të qëndrojmë të bashkuar, ka thënë Banda, pasi që ka dhënë betimin në parlamentin e Malavit.

Më herët, Bashkimi Evropian i është bashkuar thirrjeve ndërkombëtare për një transferim paqësor të pushtetit në Malavi.
XS
SM
MD
LG