Ndërlidhjet

Dhjetë ngjarje që kanë shënuar 9 prillin në vite…


Ceremonia e miratimit të Kushtetutës
2008 - Kuvendi i Kosovës, në një seancë të jashtëzakonshme, ka miratuar Kushtetutën e Republikës së Kosovës.

1621 - Mbaron pakti 12 vjeçar i rezistencës në mes të Spanjës dhe Hollandës.

1870 - Shpërbëhet shoqata kundër sllavërisë në Amerikë.

1872 - Samuel R. Persi patentoi qumështin e tharë.

1906 - Hera e tretë e Lojërave Olimpike moderne, hapet në Athinë.

1914 - Filmi i parë me ngjyra u shfaq në Londër.

1940 - Gjermania pushton Norvegjinë dhe Danimarkën gjatë Luftës së Dytë Botërore, Danimarka dorëzohet.

1963 - Uinston Çurçill u bë qytetari i parë i nderit në Amerikë.

1968 – Kreu i vrarë i të drejtave civile, Martin Luther King Jr., u varros.

1970 - Paul Mek Kartni njoftoi zyrtarish ndarjen e grupit “The Beatles”.(g.k.)
XS
SM
MD
LG