Ndërlidhjet

Dhjetë ngjarje që kanë shënuar 16 prillin në vite…


1889 - U lind në Londër aktori dhe humoristi Çarli Çaplin.

1789 - Presidenti i sapozgjedhur i SHBA-ve, Xhorxh Uashington, la Mount Vernon, për përurimin e tij në Nju Jork.

1862 - Skllavëria u shfuqizua në rrethinën e Kolumbisë.

1917 - Revolucionari Vlladimir Lenin u kthye në Rusi, pas viteve të mërgimit.

1927 - U lind në Gjermani, Papa Benedikti XVI.

1945 - Trupat amerikane hyjnë në Nuremberg, Gjermani.

1972 - U nis për një mision në hënë, flutarakja e hapësirës "Apolo 16".

1982 - Mbretëresha Elizabeta, shpalli Kushtetutën e Kanadës.

2005 - Presidenti i Pakistanit, Pervez Musharraf, shkoi në Indi për një vizitë, pas katër vjetëve që nuk kishte shkuar.

2009 - Rusia përfundon operacionin në Çeçeni. (g.k.)
XS
SM
MD
LG