Ndërlidhjet

Dhjetë ngjarje që kanë shënuar 19 prillin në vite...


Princesha e Monakos Grejs

1956 – Aktorja Grejs Kelli bëhet princesha Grejs e Monakos, pas martesës së saj me princin Rainier III të Monakos

1764 – Parlamenti anglez ndaloi kolonitë amerikane të shtypin para nga letra.

1775 – Fillon revolucioni amerikan me shpërthimin e luftimeve në Leksington.

1839 – Mbretëria e Belgjikës njihet nga të gjitha shtetet e Evropës, me nënshkrimin e Traktatit të Londrës.

1938 - Gjeneral Francisko Franko deklaron Luftën Civile Spanjolle.

1943 – Shpërthen revolta në Geton e Varshavës kundër sundimit nazist; hebrenjtë luftuan për 28 ditë me radhë forcat naziste.

1982 - NASA emëron Selli Rajd gruan e parë astronaute.

1995 – Në Oklahoma, sulmohet me bombë një ndërtesë federale. U vranë 168 njerëz, përfshirë 19 fëmijë, kurse rreth 500 të tjerë u lënduan.

2000 – Letrat e shkruara nga Greta Garbo ekspozohen. Ato u bënë publike 10 vjet pas vdekjes së aktores.

2005 - Kardinali Jozef Racinger nga Gjermania u zgjodh Papë dhe mori emrin Benedikti XVI. (a.v.)
XS
SM
MD
LG