Ndërlidhjet

Proces i ri gjyqësor ndaj Timoshenkos


Julia Timoshenko gjatë një seancë gjyqësore në Kijev, tetor, 2011
Një gjykatë në Ukrainë ka nisur një seancë dëgjimore në një proces të ri kundër ish kryeministres Julia Timoshenko, e cila tashmë po vuan dënimin prej 7 vjetësh.

Timoshenko, që mohon se ka kryer keqpërdorime, ka refuzuar të marrë pjesë në seancë, duke aluduar në gjendjen e rëndë shëndetësore.

Timoshenko akuzohet per evazion fiskal dhe për vjedhje në tentativë derisa ishte në krye të një kompanie të madhe tregtare të gazit në vitet e ’90-ta.

Mijëra mbështeteës si dhe kundërshtarë të Timoshenkos janë mbledhur jashtë gjykatës në qytetin e Karkivit.

Timoshenko është dënuar në muajin tetor për abuzim të detyrës zyrtare.

Ajo ka thënë se është viktimë e represionit të motivuar politik të qeverisë së presidentit ukrainas Viktor Janukoviq.

Rasti ka zbehur raportet e Ukrainës me BE-në dhe SHBA-në.
XS
SM
MD
LG