Ndërlidhjet

Ndryshimet klimatike ndikojnë florën në Evropë


Ilustrim
Hulumtuesit e Shteteve të Bashkuara kanë thënë se ndryshimet klimatike po ndikojnë te flora në malet e Evropës.

Duke shkruar për revistën “Science”, hulumtuesit kanë thënë se temperaturat e nxehta kanë bërë që shumë bimë të mbijnë në lartësi më të mëdha të Evropës veriore dhe qendrore.

Më shqetësues, sipas tyre, është fakti se disa specie bimore në rajonet malore të Mesdheut kanë qëndruar statike ose janë reduktuar.
XS
SM
MD
LG