Ndërlidhjet

OKB: Në Ditën e Tokës, botës i duhet më tepër ushqim


Dita Ndërkombëtare e Tokës - fotografi ilustruese
Derisa vendet në gjithë botën sot e shënojnë Ditën e Tokës, sekretari i përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara, Ban Ki-mun, tha se këtë ditë duhet të nderohet “palneti ynë i vetëm dhe vendi i njerëzve në të”.

Në një kumtesë me rastin e 22 prillit, Ditës së Tokës, Ban Ki-mun tha se botës do t’i duhen më tepër ushqim, energji, ujë dhe vende të punës, gjatë 20 viteve të ardhshme.

Vende të ndryshme e shënojnë Ditën e Tokës me mbjelljen e fidanëve dhe me ndaljen e qëllimshme të rrymës për një orë.
XS
SM
MD
LG