Ndërlidhjet

OKB: Rusia t’i mbrojë të drejtat kulturore


Farida Shahid
Raportuesja speciale e OKB-së për të drejtat kulturore, Farida Shahid, i ka bërë thirrje Rusisë që më mirë ta mbrojë shumëllojshmërinë e shtetasve të saj dhe aftësinë e tyre për të marrë pjesë në jetën kulturore.

Mëtutje, zonja Shahid i tha Radios Evropa e Lirë se Moska duhet të siguroj se “gjithnjë ekzistojnë kushte për njerëzit që vazhdimisht ta krijojnë kulturën e tyre”.

Ajo tha se ishte e “shqetësuar” nga raportet se artistët po persekutoheshin nga autoritetet për sfidimin e simboleve dhe vlerave dominante religjioze.
XS
SM
MD
LG