Ndërlidhjet

Dhjetë ngjarje që kanë shënuar 27 prillin në vite...


Afganistan
1978 - Filloi revolucioni në Afganistan.

1521 - Eksploruesi portugez, Ferdinand Magellan, u vra në Filipine.

1746 - Mbreti Xhorxh II fitoi betejën e Kullodenit.

1822 - Uliks S. Grant, presidenti i 18 i Shteteve të Bashkuara, u lind në Point Plesant, Ohajo.

1861 - Presidenti Abraham Linkoln pezullon urdhrin gjyqësor të “habeas corpus”.

1909 - Sulltani i Turqisë, Abdul Hamid II, u rrëzua nga pushteti.

1961 - Mbretëria e Bashkuar i jep Sierra Leones pavarësinë.

1972 - Apollo 16 u kthye në Tokë pas një udhëtimi me njerëz në Hënë.

1992 - Republika Federale e Jugosllavisë u shpall në Beograd nga ana e Republikës së Serbisë dhe aleatit të saj të vetëm, Mali i Zi.

1992 - Rusia dhe 12 republikat e tjera ish-sovjetike fituan hyrjen në Fondin Monetar Ndërkombëtar dhe Bankën Botërore.(g.k.)
XS
SM
MD
LG