Ndërlidhjet

Al-Hashemi akuzohet për vrasje


Zëvendëspresidenti i Irakut, Tarik al-Hashemi
Gjyqësori i Irakut ka thënë se nënkryetari sunit i arratisur i vendit është ngarkuar me akuzat për vrasjen e gjashtë gjykatësve dhe një seri vrasjesh të tjera.

Tarik al-Hashemi, një nga politikanët e lartë sunitë të Irakut, ka qenë i akuzuar për drejtimin e skuadrave të vdekjes kundër shiitëve dhe zyrtarëve qeveritarë.

Al-Hashemi iku nga Bagdadi në dhjetor kur qeveria e udhëhequr shiitët lëshoi një urdhër arresti për të.

Ai është tani në Stamboll dhe nuk pritet të marrë pjesë në gjykim, i cili pritet të fillojë të enjten më 3 maj.

Al-Hashemi tha se akuzat janë të motivuara politikisht.
XS
SM
MD
LG