Ndërlidhjet

Qeveria e Shteteve të Bashkuara tha se Rusia dhe Kina janë në mesin e shteteve më të këqija në botë që nuk pengojnë vjedhjen e ë materalit autorial dhe pronës intelektuale.

Përfaqësuesit e Tregtisë e kanë renditur Rusinë në listën prioritare të mbikëqyrjes për të 16-in vit me radhë, ndërsa Kinën për të tetin vit me radhë.

Ukraina ka hyrë në listë për herë të parë që nga viti 2007, meqë konsideorhet se ka pësuar kthim prapa në reforma. Edhe Pakistani gjendet në listë.

Lista prioritare nuk kërcënon me sanksione, por ka për qëllim që të turpërojë qeveritë, që nuk luftojnë piraterinë dhe nuk avancojnë ligjet për mbrojtjen e pronës intelektuale dhe të drejtës autoriale.
XS
SM
MD
LG