Ndërlidhjet

Dhjetë ngjarje që kanë shënuar 7 majin në vite...


Ilustrim
1945 - Gjermania nënshkruan dorëzimin pa kushte në selinë e Aleancës në Reims, Francë, duke sjellë fundin e Luftës së Dytë Botërore në Evropë.

1274
- Këshilli i Dytë i Lionit hapet në Francë, për të rregulluar zgjedhjen e papës.

1812 - Poeti anglez Robert Brauning, u lind në Londër.

1824 - Në Vjenë, mbahet premiera e Simfonisë së nëntë të Betovenit.

1833 - Kompozitori Johan Brahms u lind në Hamburg, Gjermani.

1847 - Asociacioni Mjekwsor Amerikan u formua në Filadelfia.

1915 - Një anije gjermane u zhyt në ujë, në brigjet irlandeze, duke vrarë rreth 1,200 njerëz.

1939 - Gjermania dhe Italia njoftuan për aleancën ushtarake dhe politike, Romë-Berlin.

1954 - Trupat franceze u dorëzuan në Vietnam.

1960 - Leonid Brezhnjevi bëhet president i Bashkimit Sovjetik.(g.k.)
XS
SM
MD
LG