Ndërlidhjet

Dhjetë ngjarje që kanë shënuar 8 majin në vite...


Herri S. Truman
1884 - Herri S. Truman, presidenti i 33 i Shteteve të Bashkuara, u lindi në Lamar.

1541 - Eksploruesi spanjoll Hernando de Soto, arriti në lumin Misisipi.

1559 - Një akt i supremacisë përcakton Mbretëreshën Elizabeta I si guvernatore supreme të kishës së Anglisë.

1846 - Beteja e parë e madhe e Luftës Meksikane, luftohet në Palo Alto, Teksas.

1886 - Farmacisti nga Atlanta, Xhon Pemberton, shpik Koka Kolën.

1933 - Hahatma Gandi fillon një grevë urie për të protestuar shtypjen britanike në Indi.

1942 - Përfundon beteja e Detit të Koraleve, në mes të marinës japoneze dhe marinës së SHBA-së.

1945 - Presidenti Herri S. Truman njoftoi në një fjalim në radio se Lufta e Dytë Botërore kishte përfunduar në Evropë.

1970 - Dolin ë shitje albumi "Let it be", i grupit The Beatles.

1995 - Zhak Shirak u zgjodh president i Francës.(g.k.)
XS
SM
MD
LG