Ndërlidhjet

Dhjetë ngjarje që kanë shënuar 11 majin në vite...


Salvador Dali
1904 - Artisti Salvador Dali, u lind në Figueras, Spanjë.

1573 - Henri i Anjous, bëhet mbreti i parë i zgjedhur i Polonisë.

1689 - Marina frënge dhe angleze, luftuan në gjirin e Bantrit.

1792 - Lumi Kolumbia u zbulua nga kapiteni Robert Grej.

1812 - Kryeministri britanik Spenser Perseval është sulmuar nga një bankier i falimentuar në hollin e Dhomës së Komuneve.

1858 - Minesota u bë shteti i tridhjetedytë i Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

1949 - Izraeli u pranua në Kombet e Bashkuara.

1949 - Siam ndryshoi emrin, duke e bërë atë Tajlandë.

1960 - Ushtarët izraelitë kapën Adolf Ajhmanin, njërin nga "arkitektët" e Holokaustit, në Buenos Aires.

1981 - Rege muzikanti Bob Marlei, vdiq nga kanceri në moshën 36 vjeçare.(g.k.)
XS
SM
MD
LG