Ndërlidhjet

Moody zhvlerëson 16 banka spanjolle


Madrid, 10 maj 2012
Agjencia e vlerësimit Moody, i ka zhvlerësuar 16 banka spanjolle, duke cituar efektet e recesionit të vazhdueshëm të vendit dhe dyshimet se qeveria spanjolle mund të bëjë më shumë për t’i mbështetur bankat.

Zhvlerësimet vijnë pas raporteve së tërheqjes së madhe të depozitave nga banka e katërt më e madhe e Spanjës Bankia, të cilën, qeveria e ndihmoi në maj.

Zhvlerësimet sjellin presion tjetër mbi euron, e cila po humb vlerën si rezultat i krizës ekonomike dhe politike në Greqi.
XS
SM
MD
LG