Ndërlidhjet

Trajkoviq: Zyra në veri, fillimi i integrimit të veriut


Deputetja e Kuvendit të Kosovës Rada Trajkoviq
Deputetja e Kuvendit të Kosovës Rada Trajkoviq tha se vendimi i Qeverisë së Kosovës për të hapur zyrën në pjesën veriore të Mitrovicës paraqet fillimin e integrimit të veriut.

“Është e qartë se kjo është bërë me mbështetjen e bashkësisë ndërkombëtare,
pastaj të udhëheqësve të kosovarë, të institucioneve të Kosovës dhe të gjithë atyre që janë pjesë e qeverisë së Kosovës. Por, nuk është plotësisht transparente se ku është roli i Beogradit zyrtar në të gjithë këtë”, ka thënë Trajkoviq për mediat serbe.

Qeveria e Kosovës ka miratuar vendimin për themelimin e Zyrës Administrative në veri të Mitrovicës, e cila është thënë se do të ofrojë të gjitha shërbimet për qytetarët e kësaj pjese të Republikës së Kosovës dhe do të koordinojë angazhimet dhe investimet qeveritare në këtë pjesë të vendit.
XS
SM
MD
LG