Ndërlidhjet

Dhjetë ngjarje që kanë shënuar 25 majin në vite...


Ilustrim
1810 - Argjentina shpall pavarësinë nga Spanja.

1738 - Një traktat midis Pensilvanisë dhe Merilandit përfundoi Luftën e Konojokularit, me zgjidhjen e një mosmarrëveshjeje kufitare dhe shkëmbimin e të burgosurve.

1787 - Konventa Kushtetuese u mblodh në Filadelfia.

1895 - Dramaturgu Oskar Uajld u dënua për një akuzë të moralit në Londër, dhe u arrestua me 2 vjet burgim.

1938 - Lufta Civile spanjolle: Bombardimi i Alikantes ndodh, vdesin 313 persona.

1946 - Jordani fitoi pavarësinë nga Britania.

1953 - Në zonën e provës në Nevada, Shtetet e Bashkuara kryen të parin dhe vetmin test me artileri bërthamore.

1977 – U mbajt premiera e filmit “Star Wars”.

1985 - Bangladeshi goditet nga një ciklon tropikal dhe valë stuhie, që vret rreth 10.000 njerëz.

2011 - Oprah Uinfrej mban emisionin saj të fundit, duke përfunduar paraqitjen e saj televizive njëzet e pesë vjeçare. (g.k.)
XS
SM
MD
LG