Ndërlidhjet

KQZ: Procesi në Ferizaj zhvillohet normalisht


Ilustrim

Të dhënat dhe raportet, të cilat Komisioni Qendror i Zgjedhjeve i ka mbledhur nga terreni, tregojnë se procesi zgjedhor në raundin e dytë të zgjedhjeve të jashtëzakonshme për kryetarit të komunës së Ferizajt, po zhvillohet normalisht.

Fehmi Ajvazi, zëdhënës i KQZ-së, thotë se prej 95 mijë e 449 votuesve me të drejtë vote, deri më tash kanë votuar rreth 6 për qind të tyre.

“Deri në orën 11 kanë votuar 5 mijë e 765 votues. Deri më tash nuk është shënuar asnjë lloj problemi që do ta cenonte procesin e votimit”, ka thënë Ajvazi.

Ndërkaq, përfaqësuesit e koalicionit të OJQ-ve, Demokracia në Veprim, e cila po monitoron zgjedhjet në Ferizaj, thonë se procesi në përgjithësi ka filluar mbarë dhe se të gjitha vendvotimet janë hapur me kohë, përveç dy apo tri rasteve ku vendvotimet janë hapur me vonesë të shkurtër.

Besnik Ramadanaj nga Demokracia në Veprim thotë se parregullsitë e shënuara gjatë orëve të para janë të karakterit dytësor.

“Ka pasur probleme me gjetjen e emrave në listat e vëzhguesve. Kanë ndodhur edhe disa raste të votimeve të familjarëve. Ka pasur raste kur komisionarët kanë lëvizur gjatë gjithë kohës nga vendvotimet. Por, kjo mbase për shkak të numrit të vogël të votuesve”, ka thënë Ramadanaj.

Ndryshe, rrethi i parë i votimeve është mbajtur më 29 prill. Rezultatet e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve kanë treguar se kandidati i PDK-së, Aliu, ka fituar 40.7 për qind të votave, kurse Salihaj i LDK-së 24.09 për qind të votave.
XS
SM
MD
LG